Само уђеш и изађеш: Отворен први "Амазонов" супермаркет без касе /фото/

© AP Photo / Ted S. WarrenСкенирање мобилног телефона приликом уласка у нову Амазонову продавницу без касе
Скенирање мобилног телефона приликом уласка у нову Амазонову продавницу без касе - Sputnik Србија
Пратите нас
Компанија "Амазон" отворила је свој први супермаркет без касе, у ком нема чекања у реду ни куповине у кешу или провлачењем картица на каси.

Супермаркет „Go Grocery“ отворен је у Сијетлу, граду у ком је Амазон и основан. Купци се региструју приликом уласка у продавницу скенирањем апликације на мобилном телефону. Камере и сензори прате шта је узето са полица, а наплата се врши са Амазоновог налога по изласку из продавнице.

„Волим погодност буквалног грабљења и одласка“, рекао је Арт Кунииуки, менаџер за плате који је у новотвореном маркету купио чоколаду, тестенине и још неке намирнице, преноси АП.

Приликом породичне куповине само један телефон се скенира и преко њега врши куповина и све што узимају из продавнице наплаћује се са картице корисника који је скенирао телефон приликом уласка.

© AP Photo / Ted S. WarrenАмазонова продавница без касе
Само уђеш и изађеш: Отворен први Амазонов супермаркет без касе /фото/ - Sputnik Србија
Амазонова продавница без касе

У Лос Анђелесу планирају да отворе продавницу намирница, али другог типа, у ком неће користити технологију без касе, али детаље још не желе да износе. Компанија не жели да саопштава ни да ли планира да отвори још Go Grocery продавница.

Напомињу и да ту технологију неће донети у продавнице namirnica „Whoole foods“ које су купили пре три године.

Амазон није једини који жели да отвара продавнице без чекања у реду и без новчаника. Раније овог месеца је „7/Eleven“ најавио тестирање такве продавнице у Ирвингу у Тексасу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала