С-350 „Витез” ушао у састав Ваздушно-космичких снага Русије /видео/

© Sputnik / Рамиљ Ситдиков / Уђи у базу фотографијаРуски противваздушни ракетни систем средњег домета С-350 „Витјаз“
Руски противваздушни ракетни систем средњег домета С-350 „Витјаз“ - Sputnik Србија
Пратите нас
Најновији противавионски ракетни систем С-350 „Витез” је постао део састава руских Ваздушно-космичких снага и биће ефикаснија замена досадашњег система С-300ПС, саопштено је из руског Министарства одбране.

„Недавно је овај систем стигао у центар за обучавање противваздухопловних ракетних снага Војне академије ‘Жуков’”, пише у саопштењу.

Током пријема система на полигону у Астраханској области припадници центра за обучавање противавионских ракетних снага су извели вежбе, које су укључивале откривање и условно уништавање реалних ваздушних циљева. Сви предвиђени задаци су у потпуности испуњени.

Систем је способан да уништи ваздушне циљеве на удаљености већој од 120 километара и на висини већој од 30 километара, а састоји се од ракета средњег и малог домета. Време које је потребно да „Витез” буде доведен у стање борбене готовости је пет минута.

Нови ПВО систем је предвиђен за заштиту како државних, индустријских, војних објеката, тако и војних групација од напада савремених и перспективних средстава ваздушног напада и биће интегрисан у јединствени систем заједно са другим ПВО системима.

Према изјавама представника руских оружаних снага, увођење система С-350, који треба да замени С-300ПС, ће омогућити повећање ефикасности у борби против крстарећих ракета до 2,5 пута.

Израда „Витеза“ завршена је у првој половини 2019. године, а већ крајем јуна техника је била представљена на Међународном војно-техничком форуму „Армија 2019“ у подмосковском парку „Патриот“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала