Америка у неверици: Жена Бернија Сандерса дала интервју руској телевизији

© REUTERS / CARLO ALLEGRIКандидат демократа за председника САД Берни Сандерс љуби своју супругу Џејн.
Кандидат демократа за председника САД Берни Сандерс љуби своју супругу Џејн. - Sputnik Србија
Пратите нас
Интервју који је Џејн Сандерс, жена Бернија Сандерса дала за руску телевизију „РТ” изазвао је читав талас негодовања у САД.

Иако је Сандерсова овај интервју дала још 2016. године, реакција на њега је уследила сада јер га је у први план избацио хаштаг на Твитеру #RussianTV.

У разоговору са сада већ покојним водитељем „РТ Америка” Едом Шулцом, Сандерсова је скренула пажњу на неправедност затвореног прајмериза, пошто на њему за кандидата партије могу да гласају само регистроване демократе.

Видео-снимак разговора је недавно приказан на америчкој телевизији, а након емитовања су кренуле приче о „руском трагу” и „помоћи Русије” у изборној кампањи Бернија Сандерса.

CC0 / Unsplash / Потенцијални председнички кандидат демократа на изборима у САД Берни Сандерс
Америка у неверици: Жена Бернија Сандерса дала интервју руској телевизији - Sputnik Србија
Потенцијални председнички кандидат демократа на изборима у САД Берни Сандерс

„Жена Бернија Сандерса је гостовала на руској телевизији да би објаснила зашто је отворени прајмериз више ‘у демократском духу’. Извини, Џејн, ниси у праву!”, пише у једном од твитова.

Коментаришући насталу ситуацију, водитељ „РТ Америка” Рик Санчез је изјавио да је у Америци тренутно завладао тренд да свако ко жели да постане медијска личност или политичар, или претендује на додатне поене, треба да уради само једно – да оптужи свог противника за сарадњу са Русијом.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала