Пентагон признао: Предност над Русијом поткопана

© AFP 2023 / DANIEL SLIMЗграда Пентагона у Вашингтону
Зграда Пентагона у Вашингтону - Sputnik Србија
Пратите нас
Војна предност Сједињених Америчких Држава у свету је поткопана, док Русија и Кина јачају своје капацитете у овој области, изјавио је на саслушању у Представничком дому америчког Конгреса председавајући Комитета начелника штабова Оружаних снага САД генерал Марк Мили.

Како је навео представник Пентагона, у овом тренутку америчка војска је и даље спремна да пружи војно обуздавање и заштити земљу од напада, подржи савезнике и води рат са сваким потенцијалним противником.

„Међутим, наша конкурентска предност је поткопана и нико не треба да сумња у то. Кина и Русија јачају своје војне потенцијале како би надмашиле САД и њихове савезнике и обезбедиле свој утицај у целом свету“, признао је Мили.

Раније је амерички министар одбране Марк Еспер у писаној изјави Представничком дому изјавио да је Вашингтон забринут тежњом Русије за доминацијом. Према његовим речима, недавна демонстрација хиперсоничног оружја „потврђује страхове од растућег војног потенцијала (Москве).

Амбасадор Русије у Вашингтону Анатолиј Антонов је на свечаном пријему поводом Дана браниоца Отаџбине раније изјавио да Русија не жели трку у наоружању нити војну доминацију, али њене оружане снаге представљају важан фактор за међународну безбедност.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала