Појавила се анти-Грета /видео/

© REUTERS / TT NEWS AGENCYГрета Тунберг
Грета Тунберг - Sputnik Србија
Пратите нас
Јутјуб инфлуенсерка и нова млада нада конзервативаца Наоми Сеибт поручила је да Грета Тунберг и остали климатски активисти "само доприносе општој хистерији".

Немачка тинејџерка, која је добила надимак Анти-Грета послала је путем свог Јутјуб канала поруку младој шведској активисткињи Грети Тунберг уочи годишњег окупљања конзервативаца на Конзервативној конференцији за политичку акцију (ЦПАЦ) која ће се одржати у близини Вашингтона.

Наоми Сеибт (19), која за себе каже да је "климатски скептик" или "климатски реалиста" ће говорити на конференцији на којој ће учествовати и Доналд Трамп и потпредседник Мајк Пенс.

Како пише Гардијан, Сеибт с налази на платном списку Института Хартленд, аналтичког центра који је блиско повезан с Белом кућом и који негира утврђена научна знања о томе да људска активност загрева планету, што може имати фаталне последице у блиској будућности.

Научници, сматра ова млада конзервативка, преувеличавају утицај емисија стаклене баште на климу планета.

Наслови видеа које је објавила на свом Јутјуб каналу као што су "Климатске промене - само празна прича?", "Жестока без феминизма?" и "Порука медијима - како се усуђујете?" говоре саме за себе.

"Имам врло добре вести за вас. Не долази смак света због климатских промена. Заправо, за 12 година и даље ћемо бити овде, лежерно ћемо правити фотке на својим ајфонима", каже Сеибт у једном од видеа, алудирајући на драматично упозорење које је Тунбергова упутила да имамо још 12 година да спречимо климатску катастрофу.

Конзервативна конференција ће бити до сада највећа позорница на којој ће ова Јутјуб инфлуенсерка наступити, преноси Б 92.

"Алармирање човечанства причом о климатским променама представља грозну антиљудску идеологију", рекла је.

Сеибт тврди да нема агенду, ни идеологију. У мају 2019. године она је поставила свој први видео на Јутјуб платформи на енглеском језику, а њена растућа популарност која је уследила привукла је пажњу Института Хартленд из Чикага.

Како је и сама признала, прима "просечну месечну плату" од Хартленда. Према службеним подацима, просечна месечна плата у Немачкој је око 1900 евра. Хартленд је 11. фебруара на свом Јутјуб каналу објавио видео у ком је званично објавио да им се Сеибт придружила.

Сеибт тврди да не пориче климатске промене, већ да је она "климатски реалист".

Њена порука је јасна: статус кво је у реду и не морамо ништа драстично да мењамо око начина на који производимо енергију, послујемо или путујемо.

Како примећују медији, на њеном експонирању и популаризовању раде итекако идеолошки настројене јавне личности с немачке деснице.

Њена мајка је као адвокат заступала политичаре из крајње десне Алтернативе за Немачку (АфД) на суду, а страначка младеж АфД-а је именовала Сеибт која је и наступила на једном догађају АфД-а, као своју чланицу. Сеибт, међутим, негира да је чланица ове странке.

Подсетимо, Грета Тунберг је започела свој активизам са 15 година тако што је, након што је побегла из школе, камповала испред шведског парламента. Од тада се састала са папом, обратила се члановима Конгреса у Вашингтону и шефовима држава у УН-у и помогла у инспирацији 4 милиона људи да се придруже глобалном климатском покрету. Прошле године постала је најмлађа особа проглашена за личност године магазине Тајм, што је, како пише Гардијан, изазвало бес америчког председника.

"Ако је имитација највиши облик ласкања, Хартлендова тактика представља признање да је Грета дотакла нерв и изазвала реакцију, нарочито међу тинејџерима и младима", закључио је Вашингтон Пост.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала