Уредница Спутњика председнику Грчке: Када се цензура вратила у постојбину демократије?

© Sputnik / Владимир Трефилов / Уђи у базу фотографијаГлавна уредница РТ-а и Спутњика Маргарита Симоњан
Главна уредница РТ-а и Спутњика Маргарита Симоњан  - Sputnik Србија
Пратите нас
Главна уредница новинске агенције „Русија севодња“ и агенције Спутњик Маргарита Симоњан обратила се председнику Грчке, јер Спутњику није дозвољено да извештава са Делфског економског форума.
„Делфски форум одржава се под покровитељством председника Грчке и имам питање за њега: Када се политичка цензура вратила у постојбину демократије?“, изјавила је Симоњанова за Спутњик, коментаришући ситуацију.

Раније су организатори форума одбили представника Спутњика да учествује у пословном програму догађаја, објаснивши то протестима предавача и спонзора форума.

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија
Лавров: Ограничавање рада руских медија — покушај увођења политичке цензуре

Међународна агенција Спутњик је 2019. године договорила је информативно партнерство са организаторима V Делфског економског форума који ће се одржати у Грчкој од 5. до 8. марта. Организатори догађаја предложили су да представник агенције буде модератор планиране тематске дискусије „Процена односа Русије са Сједињеним Америчким Државама и Европском унијом: нови почетак или бескрајни контрасти?“. Међутим, 21. фебруара, агенција „Русија севодња“ примила је писмо организационог одбора у којем се од представника Спутњика тражи да одустане од модерације дискусије о руској теми „због бројних протеста говорника и спонзора“.

Организациони одбор такође је истакао да се „100 одсто финансира из приватних извора и веома зависе од доприноса спонзора“. На захтев да се наведе ко је конкретно незадовољан како би се уклониле све недоумице пре почетка тематске дискусије, добијен је категорично негативан одговор.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала