Најбогатији руски бизнисмени за дан изгубили милијарде због коронавируса

© Фото : flickrБизнисмен
Бизнисмен - Sputnik Србија
Пратите нас
Пет најбогатијих руских бизнисмена за дан су изгубили 3,2 милијарде долара због коронавируса, о чему сведоче подаци „Форбс рил тајма“.

Према прорачунима „Форбса“, имовинско стање сувласника компаније „Норникел“ Владимира Потанина за дан се смањило за скоро 900 милиона долара, те сада износи 25,7 милијарди долара.

Сувласник компаније „Лукоил“ Вагит Алекперов је изгубио више од 900 милиона долара, док је председник управног одбора „Новатека“, трећи на списку најбогатијих Руса, за дан „осиромашио“ за 300 милиона долара.

Власник Новолипецког металуршког комбината и транспортно-логистичког холдинга „Универзал карго лоџистик холдинг“ Владимир Лисин је изгубио више од пола милијарде долар.

На петом месту најбогатијих бизнисмена се налази сувласник компаније „Северстаљ“ Алексеј Мордашов, који је за дан изгубио више од 650 милиона долара.

Ширење коронавируса тресе глобална тржишта капитала, а на европским берзама је у току распродаја и пад цена акција, јер се инвеститори панично "ослобађају" ризичне имовине због раста броја заражених и умрлих од тог вируса на "старом континенту".

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала