Шеф украјинске дипломатије: Спаринговао бих са Путином у џудоу

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин џудо, спорт
Руски председник Владимир Путин џудо, спорт - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар иностраних послова Украјине Вадим Пристајко изјавио је да би волео да са руским председником Владимиром Путином одигра партију голфа, или да спарингује у џудоу, уколико би се сукоб у Донбасу окончао.
„Сећате ли се када је својевремено амерички председник Доналд Трамп рекао да Путина треба позвати на самит Г8 или пак у летовалиште? Прво што сам тада помислио је да ће, ако Путин прихвати позив, у том случају сигурно доћи и (украјински председник Владимир) Зеленски, и да ће у присуству свих лидера напокон бити потписан споразум о окончању рата у Украјини. То звучи сјајно. После тога бих са задовољством одиграо голф с Путином“, рекао је Пристајко у интервјуу за телевизију „Украјина 24“.

На питање водитеља да ли, поред голфа, може бити и неки други спорт у питању, украјински министар је одговорио да и џудо „долази у обзир“.

Пристајко се пожалио на недовољну изолацију Русије

Украјински министар се такође пожалио и на недовољне напоре земаља Запада по питању међународне изолације Русије, рекавши да је све више држава које сарађују са Москвом.

Он је рекао и да би Русија требало да сноси огромне губитке од те изолације, да западне земље не крше ту политику.

„Неко предлаже плес на свадби, неко да се Русија поново прикључи Г8, а неко је једноставно принуђен да отпутује у Москву јер потиуче из мале земље“, навео је он.

Према његовим речима, то је све доказ да се ставови европских лидера према Русији смекшавају.

Русија у формату Г8

Према наводима руских експерата, све већи број проблема у Европи и Азији показали су значај присуства Русије на самитима Групе седам најразвијенијих земаља (Г7) и навели да државе-чланице тог „клуба“ треба да схвате да без ње не могу решити кључна питања.

И сам амерички председник Доналд Трамп је изјавио да би формат Г-8, уз учешће Русије, био много ефикаснији од формата Г7.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков је, говорећи о могућности да се Русија врати у Г8, изјавио да се Москва тренутно фокусира на друге формате, и истакао да, у случају да тај позив стигне Русији, „хипотетичка разматрања нису умесна“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала