Симоњанова: Упали у станове новинара Спутњика у Анкари, претили им због издаје земље

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаГлавна уредница РТ-а и Спутњика Маргарита Симоњан
Главна уредница РТ-а и Спутњика Маргарита Симоњан - Sputnik Србија
Пратите нас
Главна уредница новинске агенције „Русија севодња“ и агенције Спутњик Маргарита Симоњан објавила је да су непозната лица вечерас упала у станове сарадника тог медија, турских држављана, претили им и оптужили их за издају земље због сарадње са Русима.

„У домове троје наших сарадника у Анкари упали су некакви  'вампири ', претили, викали да су издали домовину јер раде за Русе“, написала је Симоњан на свом налогу на друштвеној мрежи Телеграм.

Симоњанова очекује од полиције да реагује и истовремено поставља питање како су ти људи уопште дошли до адреса сарадника руске агенције.

 

​У станове новинара покушале су да упадну организоване групе људи који су узвикивали националистичке пароле, увреде и претње. Они су покушали да поломе врата. Према речима новинара који су се обратили полицији у тим групама је било минимум по десет људи. Они су викали: „Турска Турцима“, „Издајице“, „Руски шпијуни“, „Мученици (пали за домовину) су бесмртни“, „Домовина је недељива“.

По доласку полиције нападачи су се сакрили. Повређених нема.

Инциденти су се догодили дан након протеста испред Генералног конзулата Русије у Истанбулу и погоршања ситуације у сиријском Идлибу.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала