Хитни састанци у ЕУ и Грчкој због миграната

© AP Photo / Michael VaraklasБруталне методе мучења миграната...
Бруталне методе мучења миграната... - Sputnik Србија
Пратите нас
Европска комисија затражила је сазивање хитног састанка министара унутрашњих послова ЕУ након што је Турска отворила своје границе за мигранте који желе да се домогну Европе.

Потпредседник Европске комисије Маргаритис Шинас, главни европски функционер за мигрантско питање, затражио је од Хрватске сазивање хитног састанка, објавила је Хина, а преноси Танјуг.

Шинас је написао на Твитеру да се тим поводом обратио хрватском министру унутрашњих послова Давору Божиновићу како би затражио хитан састанак министара унутрашњих послова.

Хрватска председава ЕУ, а он је додао да се консултује и са председницом ЕК Урсулом фон дер Лајен и грчким премијером Кириакосом Мицотакисом.

Истовремено је грчки премијер Киријакос Мицотакис због ситуације са мигрантима и избеглицама на турско-грчкој граници сазвао састанак владиног Савета за националну безбедност.

Уједињене нације су саопштили да је најмање 13.000 особа на турско-грчкој граници, након што је Анкара саопштила да више неће заустављати мигранте да наставе ка Европу.

Турски министар унутрашњих послова Сулејман Сојлу објавио је да је ту земљу напустило 76.358 миграната.

Јуче је министар спољних послова Србије Ивица Дачић поводом новонастале ситуације са мигрантима рекао да је Србија спремна, али да неће допустити да буде чекаоница за оне које намеравају да стигну до жељене дестинације.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала