Отац Гојко поручио у Никшићу: Бог нека нам је на помоћи, али ми одустати нећемо

© Фото : Митрополија црногорско-приморскаОтац Гојко Перовић
Отац Гојко Перовић - Sputnik Србија
Пратите нас
"Бог нека је напомоћи, али ми одустати нећемо". Овим речима обратио се отац Гојко хиљадама Никшићана које није омела јака киша да напуне градски трг.

 

"Добро је што се на овом тргу читају Молитва Господња и Симбол вере и у само неколико реченица стоји цела наша вера! Ове литије су мирни грађански протести, а почеле су са жељом да покажемо свима да се спрема спровођење закона који "прокишњава". Може наша кућа Црна Гора да прокишњава, али смо ту да то зауставимо тако што ћемо сваки камен поставити на своје место, казао је отац Гојко и наставио.

© Фото : Спутњику уступио Марко КовачевићФотографија никшићке литије сниманe дроном
Отац Гојко поручио у Никшићу: Бог нека нам је на помоћи, али ми одустати нећемо - Sputnik Србија
Фотографија никшићке литије сниманe дроном

"Зборе да радимо против Црне Горе, а ми то не чинимо. Из наших срца проговарају наши преци, који су први почели да читају Библију. И зато не можемо мирно да седимо док неки желе да од Цркве направе државно предузеће. Молимо и кумимо да се донесе закон који ће уредити односе измешу Цркве и државе, и да у њему не буде ништа нејасно. Два месеца нас Бог охрабрује да дигнемо главу и погледамо се у очи. Молимо се нашем председнику Црне Горе да види да смо и ми Црногорци као и он, да не кажем да има понеко које више воли него он.

Отац Гојко Перовић је позвао народ да заборави на поделе, јер, како рече, само сложно и јединству се недаће могу превазићи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала