Ситуација на тржишту нафте најгора од 2008. године

© НИСРафинерија нафте у Панчеву
Рафинерија нафте у Панчеву - Sputnik Србија
Пратите нас
Прошла недеља је била најгора за тржиште нафте до 2008. године, али цена на црно злато и даље одговара Русији, изјавио је председник Русије Владимир Путин на седници поводом ситуације на светском тржишту нафте, због коронавируса.

Путин је нагласио негативан утицај коронавируса на економију. Он је навео да, за сада, цена нафте ипак одговара Русији.

Руски председник јe такође изјавио да се ОПЕК+ показао као ефикасан механизам.

Лекари Одељења за интензивну негу у универзитетској болници у кинеском граду Вухан - Sputnik Србија
Русија прави вакцине за коронавирус
„Цена нафте марке Брент се спустила испод 50 долара за барел. Тешко је давати прогнозе, али Русија треба да се припреми за различите сценарије“, рекао је Путин.

Председник је нагласио да Русија може да испуњава социјалне обавезе чак и у најгорој ситуацији у светској економији. Путин је саопштио да Русија може обезбедити стабилност у земљи, чак и у најгорој ситуацији у светској економији, уз помоћ Фонда за национално благостање.

„Русија ради све што је потребно у борби против те опасне болести (коронавируса). Предузете су одговарајуће мере. Надам се да ће оне бити ефикасне. Ситуација је у целини под контролом“, нагласио је председник Русије.

Састанку су присуствовали потпредседник Владе Андреј Белоусов, министар енергетике Александар Новак и шеф „Росњефт“ Игор Сечин.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала