Заражен Црногорац ухапшен на броду на коме је шверцован кокаин

© AP Photo / Vadim GhirdaЗаплена кокаина
Заплена кокаина  - Sputnik Србија
Пратите нас
Један од ухапшених чланова посаде теретног брода "Ареса" на ком је пронађено 5,7 тона кокаина и који је пресретнут у водама Арубе, највероватније је заражен туберкулозом.

Доктор затвора у ком су смештени осумњичени издао је упозорење осталим затвореницима поводом ове сумње захтевајући од њих да се придржавају датих упутстава, а заражени мушкарац је одмах, у полицијској пратњи, транспортован у локалну болницу.

Сведоци кажу како су сви који су учествовали у превоз болесног затвореника имали маске на лицима, што је код појединих људи изазвало сумњу да је уместо туберкулозе мушкарац оболео од корона вируса.

Доктори су урадили тестирање, а према свему судећи мушкарац има туберкулозу, преноси Блиц.

Уколико се потврди да је и неки други члан посаде, који је са њим боравио на броду, такође оболео од туберкулозе биће хоспитаизиван, а сам процес судског поступка биће отежан.

Болница у којој је заражени пацијент смештен покривена је камерама, а како би избегао контакт са другим пацијентима он је смештен у изолацију.

Спектакуларну акцију хапшења, помогле су извесне информације о шверцу веће количине кокаина на теретњаку у водама Венецуеле, које је послала полиција Црне Горе безбедносним службама Велике Британије.

Пет тона кокаина које су власти Арубе пронашле 25. јануара када су пресреле теретњак који је пловио под заставом Камеруна, није коначни биланс највеће заплене у историји ове острвске земље, пишу тамошњи медији. Иако је на броду "Ареса" пронађено 5.000 килограма, верује се да се на пловилу налази још дроге, тако да се пловило, дугачко 95 метара и широко 13 метара, још претражује.

Занимљиво је да је холандски портал такође објавио да је заплена повезана са хапшењем у Северној Македонији 20. фебруара када су приведене четири особе - три македонска и један црногорски држављанин - због шверца килограм кокаина у товару банана који је допутовао преко луке Бар.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала