Затвор због смањене километраже: Продавцу аутомобила шест месеци због преваре купца

CC0 / Pixabay / Половни аутомобили
Половни аутомобили - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Мушкарац који је продао аутомобил са драстично смањеном километражом и тако довео купца у заблуду, осуђен је на затворску казну од шест месеци, условно годину дана.

Пресудом Општинског суда у Вировитици, он је осуђен јер је продао „рено клио 1.5 дци“, 2007. годиште, са 182.000 пређених километара на сату за 3.559 евра, преноси „Слободна далмација“.

Купац је преузео аутомобил, међутим, после месец и по почело је лупање у мотору, стоји у пресуди. Због тога је позвао продавца, који му је обећао да ће му набавити други аутомобил, уз доплату.

Како му није набавио аутомобил, купац је отишао у оближњу ауто-кућу која заступа „Рено“ да прода свој „клио“ и купи други аутомобил. Ту је утврђено да је купчев „клио“ на последњем техничком заправо имао 293.000 километара, па нису хтели да га откупе.

Купац је позвао продавца и предложио да му врати новац, али се он правио да не зна ништа о продаји аутомобила. Због тога је купац поднео тужбу, а онда је продавац понудио да му врати новац и да му доплати 100 евра јер је био капарисао други мотор. Међутим, купац није желео да одустане од тужбе.

Суд је осудио продавца на шест месеци затвора, али он неће иза решетака, јер је пресуда условна, будући да му је олакшавајућа околност то што раније није осуђиван. Уколико понови кривично дело, онда ће завршити у затвору. Пресуду општинског суда потврдио је и Жупанијски суд у Загребу као виша инстанца.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала