Амерички медији: Како је Русија вирусом „Путин“ заразила америчку демократију

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Грозница свеопштег неповерења, које влада у америчкој политици, је главни симптом моћног вируса „Путин“ којим је Русија заразила актуелни систем амерчике демократије, тврди колумниста Вашингтон поста Дејвид фон Дреле.

Како наводи, тај „вирус“ се неконтролисано шири и уноси раздор између водећих америчких странака упркос чињеници да је до наредних председничких избора остало свега осам месеци.

Са једне стране, демократе виде Путинову „руку“ скоро свуда, док републиканци, са друге, „вирус“ све чешће називају ловом на вештице.

Аутор тврди и да је руски председник Владимир Путин, пошто није могао отворено да се суочи са Западом, бојно поље пребацио у сајбер пространство, где је постигао значајан успех.

Такође наводи и да Путин са изненађујућом лакоћом користи те политичке поделе, и уз помоћ друштвених мрежа настоји да реализује дугоророчни циљ Русије – да ослаби Запад.

„Милиони људи више није сигурно да ли ће избори уопште бити слободни и праведни, да ли су вести које се објављују истините или лажне, као и да ли спољна политика САД служи националним или личним интересима појединаца. За непријатеље Америке то је велика победа“, оцењује је Фон Дреле.

Аутор је убеђен и да је Путин вероватно дао „зелено светло“ хакерима да активно подрже америчког председника Доналда Трампа и његовог супарника Бернија Сандерса како би повећали популарност „аутсајдерским кандидатима“.

Фон Дреле исто тако оцењује и да Путин није самоиницијативно све ово покренуо, већ да је на то био приморан од стране Запада, пре свега због политике која је спровођена у државама где Русија има свој интерес.

Међутим, то је све резултирало тиме да се поверење у америчке вредности пољуљало, те да је Русија, у том светлу, однела велику победу без превеликог труда, закључује аутор.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала