Министаркa која псује и виче на запослене коначно под истрагом

© AFP 2023 / ISABEL INFANTESПрити Пател
Прити Пател - Sputnik Србија
Пратите нас
Британска влада отворила је истрагу поводом оптужби да је министарка Прити Пател злостављала запослене.

Велика афера потреса Владу Велике Британије, пошто је министарка унутрашњих послова Прити Пател оптужена да је у више наврата спроводила мобинг над запосленима у различитим министарствима на чијем је челу била, наводе британски медији.

Британски премијер Борис Џонсон позвао је свој кабинет да „утврди чињенице“ после захтева лидера опозиционе Лабуристичке партије Џеремија Корбина. Да је истрага започета, потврдио је и министар правде Мајкл Гоув, који је и неформални потпредседник владе.

Корбин је затражио истрагу после оставке Филипа Рутнама, најближег сарадника Пателове и другог човека министарства, који је рекао да одлази после 33 године каријере због министарке. Он је оптужио Пателову да запослене „псује, омаловажава људе, галами на њих и поставља им неразумне захтеве“.

Рутнам је најавио и да ће повести правну борбу против министарке јер је, како је рекао, „отеран са посла“. Такође, казао је да је министарка повела „злобну кампању против њега да је лагао како она заводи страховладу у министарству“.

Министарка Прити Пател демантовала је све оптужбе, а подржао је и премијер Борис Џонсон.

Иначе, Пателова је већ била у центру једне афере, када су британски медији открили да плаћа сопственог мужа 25.000 фунти како би јој водио кабинет док је била министарка за међународни развој, иако је већ имао два посла.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала