00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
ОД ЧЕТВРТКА ДО ЧЕТВРТКА
17:00
60 мин
НОВИ СПУТЊИК ПОРЕДАК
20:00
60 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
21:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
07:00
30 мин
ЕНЕРГИЈА СПУТЊИКА
Субвенције од 20.000 евра за кров над главом породицама са децом
16:00
30 мин
НОВИ СПУТЊИК ПОРЕДАК
Најопаснија друштвена мрежа у Америци
17:00
60 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери

Швајцарске чоколаде из Новог Сада: Водећи светски произвођач долази у Србију

CC0 / пиксабеј / Чоколада
Чоколада - Sputnik Србија
Пратите нас
Водећи светски произвођач висококвалитетне чоколаде и какао производа, мултинационална компанија „Бери Калебо“, чије је седиште у Швајцарској, стиже у Србију.

Стојан Кемера, генерални директор ове компаније за југоисточну Европу, рекао је за Б92 на Копаоник бизнис форуму да ће камен темељац фабрике бити постављен у четвртак 5. марта.

Додао је да очекује да ће градња трајати око 12 месеци, што значи да би требало да буде отворена у првом кварталу идуће године.

„Ово ће променити целокупну слику тог дела Новог Сада, јер ће, поред фабрике, ту бити и Чоколадна академија, наш развојни центар на 2.000 квадрата“, рекао је Кемера.

Истакао је да ће фабрика годишње извозити робу у вредности 150 милиона евра, висина инвестиције у првој фази је 50 милиона евра, а фабрика ће запослити 100 људи.

„Фабрика ће бити извозно оријентисана, али ће бити и хаб за све домаће кондиторе и занатлије“, додао је Кемера.

Уговор о средствима подстицаја за инвестицију овог швајцарског произвођача чоколаде и производа од какаоа потписан је крајем септембра 2019. године у Новом Саду.

Фабрика ће, како је најављено, бити изграђена на регионалном путу М-7 према Зрењанину.

Антоан Десент Африк, главни извршни директор компаније, навео је раније да ће фабрика у Новом Саду представљати регионални центар, из ког ће „Бери Калебо“ снабдевати чоколадом тржишта југоисточне Европе.

Планирано је да фабрика има почетни производни капацитет више од 50.000 тона годишње.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала