„Виз ер“ оснива нову нискотарифну авио-компанију: На мети и Србија

© AP Photo / MTI, Zsolt CzeglediАвион компаније Виз ер
Авион компаније Виз ер - Sputnik Србија
Пратите нас
"Виз Ер" Холдингс закључила је финални уговор са својим партнером Abu Dabi Developmental Holding Kompani PJSC о заједничком оснивању нискотарифне компаније „Аир Абу Даби“.

Планирано је да та нискотарифна авио-компанија почне да ради на Међународном аеродрому Абу Даби на јесен ове године. Овај уговор је један од кључних корака ка оснивању Виз Ер Абу Даби, новог емиратског нискотарифног авио-превозника са седиштем у главном граду УАЕ.

Виз ер Абу Даби планира да почне да ради у другој половини ове године и да путницима понуди ниске цене авио-карата уз квалитетну услугу на летовима до бројних дестинација у Европи, на Блиском истоку, у Азији и Африци, наводи се у саопштењу Виз Ер Холдингса, а преноси б92.

У наредним месецима ће почети процес запошљавања у компанији Виз Ер Абу Даби. Ова најава је, наводи се, такође у складу са подстицајним програмом Абу Дабија под називом „Гадан 21“, вредним 50 милијарди дирхама (око 13,65 милијарди долара) чији циљ је даљи развој тог емирата кроз инвестиције у бизнис, иновације и људе.

После склапања уговора, развојни тим те авио-компаније је већ покренуо процес са Генералним директоратом за цивилно ваздухопловство УАЕ за добијање сертификата ваздухопловног оператера и дозволе за рад.

„Ово је значајан тренутак за оснивање наше нове авио-компаније у Абу Дабију. Уговор о заједничком улагању са Абу Даби Девелопментал Холдинг Компани у компанију Виз Ер Абу Даби потврђује нашу дугорочну посвећеност економски и оперативно високо ефикасном и еколошки најодрживијем пословном моделу пословања авио-компаније у циљу развоја ваздухопловног сектора Абу Дабија“, рекао је генерални директор компаније Виз Аир Холдингс Јожеф Варади.

Б92 подсећа да је на недавној презентацији пословних резултата за трећи квартал, овај нискобуџетни авио-превозник набројао је потенцијална тржишта која би требало да повеже са Абу Дабијем. Међу њима су Македонија, Босна и Херцеговина, Србија, Хрватска и Црна Гора.

Туризам је један од главних приоритета развојне стратегије Абу Дабија, а велика улагања се не односе само на аеродроме у тој земљи, већ и на туристичку инфраструктуру, укључујући хотеле, ризорте и културне атракције.

„Наш емират је прошле године забележио рекордних 11,35 милиона посетилаца, највише захваљујући доброј повезаности која људима омогућава да посете Абу Даби на једноставан и приступацан начин“, изјавио је генерални директор компаније АДДХ Мухамед Хасан Ал Суваиди.

Очекује да ће партнерство са Виз Ером и другим компанијама помоћи да се главни град УАЕ позиционира као изузетно конкурентна регионална и међународна дестинација и за пословне људе и за туристе.

Главна делатност ове авио-компаније ће бити успостављање линија ка тржиштима на којима Виз Ер послује и бележи високу стопу раста - централној, источној и западној Европи, наведено је у саопштењу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала