Кинески научници открили два типа новог коронавируса

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаМикробиолошка лабораторија
Микробиолошка лабораторија  - Sputnik Србија
Пратите нас
Научници у Кини који проучавају порекло епидемије новог коронавируса пронашли су два његова главна типа који могу бити узрочници инфекције.

Истраживачи са Универзитета у Пекингу и Института Пастер у Шангају, под патронатом Кинеске академије наука, нагласили су да су до података дошли користећи лимитиране узорке, те да би требало урадити обимнију студију како би се утврдило како је епидемија почела, преноси Танјуг.

Према подацима прелиминарне студије, од анализираних узорака, агресивнији тип новог коронавируса има удео у епидемији у Вухану од 70 одсто, а 30 одсто потиче од слабијег типа вируса, пише Ројтерс.

Опадање зараза агресивнијим типом вируса почело је крајем јануара 2020, а број оболелих у Кини смањио се после строге контроле слободног кретања становништва по Кини.

У Италији затварају школе

Док Кина напредује у борби против корона вируса, у Италији су власти одлучиле да затворе школе и универзитете широм земље до средине марта покушавајући да обуздају најгоре избијање коронавируса у Европи.

У Бриселу је у ЕУ администрацији забележен први случај заразе њиховог службеника.

Заражен је службеник Европске агенције за одбрану, који је боравио у Италији, што је први потврђен случај у Бриселу, а Европски парламент је до сада једина институција која је превентивно затворила врата за посетиоце.

Отказано више од стотине јавних догађаја који је требало да буду одржани у седишту ЕП у Бриселу, преноси Танјуг.

Због забринутости од ширења коронавируса пролећно заседање Међународног монетарног фонда и Светске банке биће одржано као виртуелна седница.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала