Коронавирус „заказао“ кошаркашки спектакл у Београду

© AFP 2023 / MARK RALSTONАлександар Ђорђевић и Милош Теодосић
Александар Ђорђевић и Милош Теодосић - Sputnik Србија
Пратите нас
У Београду ће бити одиграна одлучујућа утакмица за пласман у наредну фазу такмичења између италијанског Виртуса и турске Дарушафаке.

Дарушафаку и Виртус из Болоње очекује директан дуел за пласман у плејоф Еврокупа у шестом колу Е групе, али ће турски тим у њему бити ускраћен за велику подршку својих навијача, преноси специјализовани кошаркашки портал МВП.  

Наиме, због отказивања летова између Турске и Италије, изазваних коронавирусом који се шири на Апенинима, изабраници Александра Ђорђевића нису могли да путују у Истанбул, па ће овај меч бити одигран у „Штарк Арени“ у Београду у четвртак, 5. марта, од 18 сати и 15 минута.

На захтев Министарства здравља Србије меч између Дарушафаке и Виртуса ће бити одигран без присуства публике.

Због ширења коронавируса из дана у дан се отказују или померају спортска такмичења, или се играју пред празним трибинама.

Турска влада забранила је улаз у државу свима који су у последњих 15 дана били у Италији, па је Евролига морала да тражи алтернативу, пише Б92.

Човек с маском испред олимпијских кругова у Токију. - Sputnik Србија
Бакља под маском: Светски спорт хитно пребачен у карантин

Прве информације су наглашавале да би Дарушафака могла да победи службеним резултатом, али онда је стигла званична потврда да је утакмица одложена.

Турски клуб је инсистирао да се меч одигра у Немачкој, а УЛЕБ је предложио да он буде одигран у Србији.

Екипа Партизана НИС је осигурала своје место у наредној фази такмичења, а свој меч шестог кола игра данас од 21 сат. Ривал Партизана ће бити Доломити Енергија Тренто.

Погледајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала