Милановић: Да ли је за Вучића икад гласао неки Хрват

© AP Photo / Darko VojinovicЗоран Милановић
Зоран Милановић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Хрватске Зоран Милановић изјавио је да је на недавним изборима за њега гласао значајан број припадника српске мањине у Хрватској и упутио питање српском колеги Александру Вучићу да ли је за њега „икад неки Хрват гласао".

Он је у интервјуу за РТЛ, у свом првом телевизијском интервјуу од како је изабран за председника, на констатацију те телевизије да „Вучић није одушевљен његовом победом“ и да, како додаје РТЛ, „не прелази преко оног изреченог шака јада, одговорио“ да се то намерно погрешно интерпретира“.

„Нисам мислио на целу државу. Не волим ја та пребројавања. Сад би се ја у пребројавању могао ухватити на удицу па говорити ко је за кога гласао. За мене је гласало јако пуно припадника, чланова српске заједнице, људи, наших грађана. То је очито, то видим и то ми је драго, али не волим то пуно истицати. И онда могу питати другу страну је ли икад неки Хрват гласао за њега... Да ћу се навући на тај танак лед прљаве воде, нећу“, рекао је Милановић.

Милановић је рекао и да „господин Вучић и људи који воде Србију морају одлучити када и куда желе, је ли то Русија, неутралност...“.

Он додаје да за сада не планира да посети Србију.

„Немам никакав план да Србији пакостим и правим проблеме. Нисам никад ни имао. Мој политичка каријера, пут, моје друштвено деловање - све је супротно од тога“, истакао је председник Хрватске.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала