Турска саопштила шта очекује од предстојећег састанка Ердогана и Путина

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседници Русије и Турске, Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган, на састанку у Истанбулу
Председници Русије и Турске, Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган, на састанку у Истанбулу - Sputnik Србија
Пратите нас
Турска од предстојећег састанка председника Реџепа Тајипа Ердогана и Владимира Путина очекује да ће бити постигнут договор како би се ситуација у Идлибу коначно решила, изјавио је портпарол турског лидера Ибрахим Калин.

Како је појаснио, главни циљ сусрета двојице лидера је да се осигура примирје у тој сиријској провинцији.

„Русија и Турска имају свестран однос. Ми разговарамо о свим корацима који би могли да буду предузети како би се осигурало примирје“, додао је он.

Калин је такође рекао и да решење ситуације у Идлибу лежи у дипломатском, а не војном приступу.

Подсетимо, састанак Путина и Ердогана биће одржан у четвртак у Москви.

Заоштравање ситуације у Идлибу

До заоштравања ситуације у региону сиријске провинције Идлиб је дошло 27. фебруара, када су милитанти терористичке групе „Хајат Тахрир ел Шам” напали сиријске положаје у близини насеља Бехун. Као одговор на то у ваздушном нападу сиријске војске погинула су 33 турска војника, који, према саопштењима Анкаре, није ни требало да се ту налазе.

Руска страна је предузела мере у циљу потпуног прекида ватре са сиријске стране и обезбедила евакуацију погинулих и рањених. Након тога је Турска саопштила о почетку копнених и ваздушних напада на положаје сиријске војске.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала