Амерички маринци на удару: Кидају главе, деру кожу и пију крв змија /узнемирујући видео/

© Courtesy of DVIDS/Lance Cpl. Hannah HallАмерички маринци пију крв кобре током вежби преживљавања "Златна кобра"
Амерички маринци пију крв кобре током вежби преживљавања Златна кобра - Sputnik Србија
Пратите нас
Организација „Људи за етички третман животиња“ (ПЕТА) затражила је да команда америчких маринаца прекине „грубо убијање животиња“ током војних вежби преживљавања „Златна кобра“.

У хитном писму упућеном заповеднику маринаца генералу Дејвиду Бергу, Шалин Гала, потпредседник ПЕТА за међународне лабораторијске методе, позвао је војне званичнике да окончају „употребу живих животиња током вежби набавке хране", у оквиру вежби преживљвања, и да уместо тога користе ефектније и према животињама етичније методе у окиру маневара 'Златна кобра'“.

Уз цитат чланка објављеног у „Дејли мејлу“ 1. марта, у писму се наводи да су амерички маринци „убијали пилиће голим рукама, драли кожу и јели живе гуштере, јели живе шкорпије и тарантуле и откидале главе кобрама и пили њихову крв.

У годишњим вежбама „Златна кобра“ учествују војске више држава, а заједнички их организују САД и Тајланд. Вежбе трају десет дана. Ове године, одржавају се 39. пут и фокусиране су на низ процедура, од реаговања на катастрофе великих размера, до преживљавања у пустињи у случају ванредне ситуације.

Уз гомилу фотографија које је објавило Министарство одбране САД током вежби, могу се видети и оне на којима припадници америчке војске уништавају вегетацију Тајланда,  али и пију крв змија.

Видео који је објавила Служба за визуелне информације медијске службе Пентагона, приказује неколико војника током вежби преживљавања у џунгли. Снимци су настали 2020. године.

Припадници Краљевског тајландског корпуса маринаца показали су како се сакупља пијаћа вода са дрвећа, идентификују јестиви плодови у џунгли, али је учесницима вежби објашњено и како се уклања отров из живих шкорпија и праве замке за змије.

Видео, који је објављен у понедељак, завршава се снимком неколико војника који пију крв змије.

Иако је Пентагон навео да војници пију крв змија искључиво као „крајње средство“, ПЕТА је у допису навела да би трупе требало да се обучавају вештини преживљавања без окрутног поступања према живим животињама.

„Током 2011. године Центар за брдску обуку маринаца суспендовао је употребу живих животиња у вежбама преживљавања, након разговора са ПЕТА. Пре скоро три деценије америчка војска је на захтев ПЕТА и интервенцију тадашњег министра одбране Леса Аспена такође отказала вежбе преживљавања у којима су коришћене живе животиње“, наводи се у писму.

„Опције набавке хране у вежбама преживљавања у којој се не користе животиње широко су доступне“, наводи се у објашњењу, уз напомену да војне службе могу да освеже вештине преживљавања интегрисањем лекција из различитих наставних програма.

Овогодишње вежбе „Златна кобра“ требало би да се заврше у петак.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала