Истраживање показало: Већина у Црној Гори мисли да се власт неоправдано меша у црквена питања

© Sputnik / Александар МилачићЛитија у Београду у знак подршке српском народу у Црној Гори, на Косову и Метохији и протеста због усвајања Закона о слободи вероисповести у Црној Гори.
Литија у Београду у знак подршке српском народу у Црној Гори, на Косову и Метохији и протеста због усвајања Закона о слободи вероисповести у Црној Гори. - Sputnik Србија
Пратите нас
Већина грађана Црне Горе, њих 54 одсто, слаже да су се Влада и Скупштина те земље неоправдано умешале у црквена питања доношењем Закона о слободи вероисповести, показало је истраживање Центра за грађанско образовање (ЦГО)

Резултати истраживања показују да је 69 одсто грађана Црне Горе за дијалог и компромис са црквом, објавиле су подгоричке  „Вијести“, а преноси Танјуг.

Доминантна већина подржава дијалог Владе и Митрополије црногорско-приморске (МЦП) како би се нашло компромисно решење за ситуацију која је настала након усвајања Закона.

Грађани су ипак подељени око неких кључних позиција ове две стране.

Тако се 54 одсто грађана, у потпуности или углавном, слажу са тврдњом да су се Влада и Скупштина Црне Горе неоправдано умешале у црквена питања доношењем Закона, али њих 51 одсто у потпуности или углавном подржавају обавезу доказивања власништва над имовином свих, укључујући и верске заједнице.

Истраживање је спроведено од 14. до 24. фебруара у 17 градова Црне Горе.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала