Најновији руски „сухоји“ уништавају „непријатељске“ објекте /видео/

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаЛовац "сухој" Су-25
Ловац сухој Су-25 - Sputnik Србија
Пратите нас
Најновији руски бомбардери Су-25СМ3, који су се од фебруара у саставу наопружања Јужног војног округа, уништили су објекте противваздухопловне одбране потенцијалног непријатеља на војним вежбама у Ставропољском крају, саопштила је прес служба тог округа.

Посада је извела ракетне ударе по циљевима, који су симулирали условног непријатеља, као и осматрачнице и контролне тачке артиљеријске ватре. Користећи ненавођене ракете и топовско наоружање, пилоти су уништили 'непријатељске' циљеве.

На вежбама посебна пажња се посвећивала ваздушној навигацији, гранатирању циљева потенцијалних непријатеља и избегавању напада противваздухопловних система потенцијалних непријатеља.

Модернизовани Су-25СМ3, познат и као „Грач“, опремљен је најновијим системом навођења, у стању је да лансира ракете и баца бомбе на великој удаљености од мете, а исто то може да чини и при изузетно великој облачности. Све што је потребно пилоту да би лансирао ракете или бацио бомбе су прецизне координате циља.

Иначе, Сухој Су-25 је двомоторни авион, једносед, намењен за блиску подршку и противоклопну борбу. Пројектован је у Совјетском савезу, а налази се у употреби у ратним ваздухопловствима и других земаља сем Русије, укуључујући државе-чланице Заједнице независних држава.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала