Роналдињо у притвору у Парагвају због лажног пасоша

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаБивши бразилски фудбалер Роналдињо на жребу за СП у Москви
Бивши бразилски фудбалер Роналдињо на жребу за СП у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Легендарни фудбалер Роналдињо ухапшен је у Парагвају због сумње да поседује фалсификовани пасош. Један од најбољих играча свих времена задржан је приликом уласка у земљу са парагвајским пасошем.

Роналдињо и његов рођени брат Роберто ухваћени су да поседују лажне парагвајске пасоше, иако су на њима прави подаци о двојици Бразилица, преноси РТС.

Јужноамерички медији преносе опречне информације. Према неким изворима, Роналдињо је требало да учествује на хуманитарном догађају у Асунсиону, док је према другим добио позив власника казина Нелсона Белотија и требало је да одржи низ промотивних догађаја и фотографисања са навијачима.

Некадашњем фудбалеру Пари Сен Жермена, Барселоне, Милана и многих других клубова, после разговора са органима реда одређен је притвор у хотелу, уз обавезу да се јави истражном судији.

Министар унутрашњих послова Парагваја Еуклидес Асеведо изјавио је да је ухапшена још једна особа, за коју се сумња да је преварила породицу фудбалера и издала им лажна документа.

Проблем је, како је потврдио министар, чињеница да у пасошима стоји да имају држављанство Парагваја.

Роналдињо и његов брат су дали изјаву и сарађују са полицијом, а користили су парагвајске пасоше јер бразилске немају од 2018. године. Тада су кажњени јер су 2015. покушали да илегално изграде рибњак на језеру Гуаиба, без одговарајуће лиценце и гаранције о очувању животне средине.

Одлуком суда, њих двојица су морали да плате 8,5 милиона долара, а такође им је забрањено да напуштају земљу.

Упркос тој забрани, 39-годишњи фудбалер који је важио за правог мађионичара са лоптом, промовисан је у једног од туристичких амбасадора Бразила у семптембру прошле године.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала