Шварценегер тужи руску компанију - тражи 10 милиона долара

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаГлумац Арнолд Шварценегер
Глумац Арнолд Шварценегер - Sputnik Србија
Пратите нас
Холивудски глумац и бивши гувернер америчке државе Калифорнија Арнолд Шварценегер тужио је руску компанију „Промобот“, јер је без дозволе користила његов лик за прављење новог робота-двојника, саопштава портал ТМЗ.

Из компаније, која заступа Шварценегера, објављено је да је руска фирма злоупотребила право глумца на појављивање у јавности. Подноситељи тужбе захтевају од „Промобота“ да прекине да користи Шварценегеров лик и да му исплати 10 милиона долара заједно са приходом од приказивања робота.

Како се наводи у тужби, руска компанија користи робота-двојника на јавним догађајима за рекламирање и продају својих производа.

Згазићу све пред собом: Шварценегер прегазио тенк лимузином - Sputnik Србија
„Згазићу све пред собом“: Шварценегер тенком прегазио лимузину (видео)

Према писању портала, након приказивања робота са ликом Шварценегера на изложби „ЦЕС“ у Лас Вегасу у јануару ове године, Шварценегеров адвокат Марти Сингер обратио се руској компанији са захтевом да престану да користе лик холивудске звезде. Руска компанија је, према претпоставакама „ТМЗ“, вероватно саопштила да ће престати да користи робота-двојника, али га је у фебруару ове године поново представила на изложби играчака у Њујорку.

У октобру прошле године је обелодањено да је компанија „Промобот“ на форуму у Санкт Петербургу представила Шварценегеру робота-двојника. Како су писали руски медији, „глумцу и свим његовим партнерима робот се веома допао“.

Робот у потпуности опонаша изглед свог „прототипа“. Може да помера очи, обрве, усне, врат, као и да води разговор.

Компанија „Промобот“ је основана 2015. године, и то је највећи произвођач аутономних сервисних робота у Русији, Северној и Источној Европи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала