У Загребу формиран кибернетички тим за брзи одговор

CC0 / / Процесор
Процесор - Sputnik Србија
Пратите нас
Меморандум о сарадњи у подручју кибернетичке сигурности у склопу пројекта ПЕСЦО потписан је у Загребу на маргинама неформалног састанка министара одбране држава чланица Европске уније, саопштено је из хрватског министарства.

Пројектом је планирано брзо стварање мултинационалних мрежа за одговор, кибернетичких тимова састављених од стручњака за кибернетичку обрану земаља чланица, јављају хрватски медији.

Меморандум "Кибернетички тимови за брзи одговор и међусобна помоћ у кибернетичкој сигурности", потписали су, уз присуство шефа дипломатије ЕУ-а Жозепа Борела, министар обране Хрватске Дамир Крстичевић, министар обране Литваније Раимундас Кароблис, министар обране Естоније Јури Луик, министарка обране Холандије Анк Бијлевелд-Сцхоутен, министар обране Румуније Николае Јонел Ћиук и заменик министра обране Пољске Павел Возни.

Тим пројектом планирано је брзо стварање мултинационалних мрежа за одговор, кибернетичких тимова састављених од стручњака за кибернетичку обрану земаља чланица, а за разлику од других мултинационалних иницијатива у кибернетичкој одбрани које се усресређене углавном на дељење и размену информација кибернетичке сигурности, тај пројект укључује и дељење људских ресурса што му додатно даје на вредности.

Борел је истакао да су кибернетичке претње постале нешто с чиме се суочавају сваки дан и све су раширеније те је управо зато, нужно уложити заједничке снаге и знање у суочавање с истима.

Обрана кибернетичког простора нови је изазов обрамбене индустрије и овакви пројекти свакако помажу да се још више развијемо на том подручју“ рекао је Борел.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала