„Алиталија“ отказала све летове ка Београду

© AP Photo / Luca BrunoАлиталија
Алиталија - Sputnik Србија
Пратите нас
Компанија „Алиталија“ отказала је све летове на линији између Рима и Београда наредне недеље, од 9. до 15. марта.

Летови су отказани због епидемије коронавируса на Северу Италије, што је узроковало драстичан пад тражње за путовањама у овај регион, али и целу Италију.

Све авиокомпаније праве редукције саобраћаја и отказују бројне летове, а на првом месту су они летови ка најугроженијим подручјим, преноси Б92 писање Авиатике.

Како је потврђено у овој компанији, отказано је више летова ка многим дестинацијама, а међу њима и Београд. Ово је већ други талас отказивања летова. Први је био 28. фебруара када је компанија изашла са саопштењем и рекла да су остали готово без путника на домаћим линијима.

Попуњеност путничке кабине је пала на испод 30 одсто, што захтева драстично смањење капацитета, како би се смањили губици.

„Алиталија“ се иначе бори да преживи од када је у мају 2017. у ову компанију уведен стечајни поступак са циљем да се реструктуира и да се пронађе инвеститор.

Рок за инвеститора истиче у наредне две недеље, а компанија, која је тек почела да поправља своје пословање сада се суочава са огромним проблемом.

Прочитајте још:

Први случај коронавируса у Србији: Заражен мушкарац (43) из Суботице, у изолацији је и нема тегоба

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала