ФБИ објавио рекламу на руском језику с фотографијом Висоцког; Син: Потез глуп и без такта

© Sputnik / Alexey Agaryshev / Уђи у базу фотографијаСедиште ФБИ у Вашингтону
Седиште ФБИ у Вашингтону - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички Федерални истражни биро (ФБИ) објавио је на Фејсбуку рекламу на руском језику са позивом на сарадњу уз пропратну фотографију совјетског глумца и певача Владимира Висоцког. Син Висоцког сматра да је то глуп поступак, без такта.

Као илустрација је коришћен кадар из филма „Место састанка се не сме променити“, у коме је Висоцки играо улогу капетана московског Криминалистичког одељења Глеба Жеглова.

„Место састанка се не сме променити. Имамо о чему да поразговарамо. И ми волимо Висоцког“, написано је испод фотографије на руском, поред логотипа и скрађенице ФБИ.

Клик на рекламу води на страницу локалног одељења ФБИ, где се на руском и енглеском језику позивају грађани да поделе информације, неопходне за осигуравање државне безбедности САД.

„Ако располажете информацијама, које би могле допринети да ФБИ испуни задатак који му је додељен, молимо вас да се обратите нашем регионалном одељењу. Можете нам пренети информације у поверљивој атмсофери, у потпуној тајности“, наводи се у објави.

Син Висоцког сматра да је то глуп поступак, без такта.

„То је глупо. С правне тачле гледишта није исправно. Са етичке тачке још је чудније јер се Висоцки не може користити као асоцијација за људе склоне потказивању. У томе можда нема ничег лошег, али је чудно, глупо и без такта“, рекао је Никита Висоцки.

ФБИ редовно објављује рекламе на руском језику с апелом на сарадњу, али раније нису користили у рекламама личности које су популарне међу имигрантима из СССР-а као што је Висоцки, један од најзначајнијих руских уметника 20. века.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала