Мистерија стара три деценије: Приводи се крају потрага за МиГ-23

© Sputnik / Дмитриј Виноградов / Уђи у базу фотографијаСиријски авион МиГ-23
Сиријски авион МиГ-23 - Sputnik Србија
Пратите нас
Завршна фаза операције потраге за авионом МиГ-23, који је нестао у септембру 1987. године - „Изгубљени МиГ“, одржаће се од 7. до 9. марта у Хабаровском крају, саопштио је командант удружења за потрагу 'Авиопотрага'“ Јарослав Ливански.

Према мишљењу спасилаца, последњи лет авиона МиГ-23 из 301. борбеног ваздухопловног пука ПВО један је од најтајанственијих догађаја у војној авијацији. Авион је извео последњи лет у септембру 1987. године.

„Приводи се крају трагична прича стара 33 године о последњем лету пилота 301. ваздухопловног пука ПВО, мајора Сергеја Авдејева. Радови на извлачењу авиона МиГ-23 проћи се у сарадњи са патриотским клубом 'Техника 20. века у Приморју' Анатолија Козицког“, преноси Ливански.

Он је додао да је ловац МиГ-23 1987. године полетео са аеродрома „Десета секција“, а три минуте након полетања је нестао. До данас се не зна шта се догодило.

„Захваљујући подршци музеја, успели смо да добијемо технику за теренске радове и ископавања. Метал, који даје сигнале из дубине јаме, највероватније је МиГ мајора Авдејева“, наводи се у саопштењу.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала