Највећа фабрика канабиса на свету затвара два погона

CC0 / Pixabay / Индустријска конопља
Индустријска конопља - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Компанија „Канопи гроут“ планира затварање два погона за узгој канабиса у Британској Колумбији у Канади, што ће резултирати отпуштањем 500 запослених. Осим тога, компанија је одустала од ширења капацитета у Онтарију.

„Седамнаест месеци после легализације трговине канабиса за употребу пунолетних особа, канадско тржиште се развија спорије од првобитних предвиђања и суочава с ризиком непрофитабилности. Осим тога, федерални прописи који допуштају узгајање канабиса на отвореном ступили су на снагу тек пошто је компанија уложила значајна средства за изградњу стакленика“, наводи се у саопштењу компаније која тврди да има довољно земље за узгајање канабиса на отвореном.

Највеће компаније за производњу канабиса широм Северне Америке суочиле су се с потешкоћама, јер је њихов оперативни раст премашио стварни развој индустрије канабиса, преноси портал Индекс.

Менаџмент компаније се одлучио на радикалан потез како би смањили раст и осигурали краткорочну и дугорочну стабилност.

Засади канабиса у Британској Колумбији генеришу више од половине укупног раста компаније. Њихово затварање доноси наплату таксе пре опорезивања од 700 до 800 милиона долара у првом тромесечју текуће године. Компанија је саопштила да ће сносити и друге трошкове који настају услед организацијске и стратешке ревизије.

Акције компаније пале су за два посто.

Прочитајте још:

Светска завера: Бог створио „усев од милијарду долара“, а онда су моћници променили све

Конопља ће помоћи Грузији да победи сиромаштво

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала