Путин разговарао са Асадом: Споразум са Турском ће стабилизовати регион

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин и председник Сирије Башар Асад
Председник Русије Владимир Путин и председник Сирије Башар Асад - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин разговарао је телефоном са сиријским лидером Башаром ел Асадом и том приликом саопштио му је детаље договора о Идлибу који је јуче постигнут између Русије и Турске.

Путин је том приликом оценио да ће реализација тог договора допринети стабилизацији ситуације у региону.

Асад је, са друге стране, веома позитивно оценио резултат самита лидера Русије и Турске у Москви и изразио захвалност Путину за подршку коју пружа по питању борбе против тероризма.

Такође је захвалио Путину и за напоре које улаже када је реч о осигурању суверенитета и територијалног интегритета Сирије.

Подсетимо, Председници Русије и Турске, Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган, после шесточасовних разговора у Москви, усагласили су документ у циљу нормализације ситуаиције у сиријском Идлибу, који садржи три тачке.

Договорен је прекид ватре који је почео у поноћ, успоставља се безбедносни коридор у дужини од шест километара ка северу и југу од стратешки важног пута М4 у Идлибу и формирају се заједничке патроле Русије и Турске, које ће од 15. марта патролирати дуж пута М-4Б, који повезује Латакију и Алепо.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала