Одржан још један протест дела опозиције

Пратите нас
Још један протест у организацији дела опозиције који у последњих неколико недеља носи назив "Грађански отпор", одржан је вечерас у Београду.

 

Учесници су се као прошле суботе окупили на платоу код Филозофског факултета, са истом поруком - бојкот предстојећих парламентарних избора, али и јачање права жена.

Окупљени су овог пута шетали Македонском, Светогорском и Таковском улицом, до Републицке изборне комисије (РИК), где ће се одржати перформанс у виду фудбалске утакмице, преноси Танјуг.

Окупљенима се обратила и активисткиња Аида Чоровић, која је говорила и о женама и женским правима.

"Многе жене су данас жртве. Гласноговорница сам жена које су данас жртве, а ове поруке не треба говорити само на 8. март, већ сваког дана, о стопи незапослености, мобингу, како су мање плаћене од мушкараца", казала је Цхоровићева.

Према њеним речима, у Србији живи 150.000 самохраних мајки, а 80 одсто људи у Србији сматра да да је за жену најважније да буде мајка.

"А у породицама, породичног насиља је све више. Србија није добила још родну равноправност", рекла је Цхоровићева, поручивши свим грађанкама да се борба за људско достојанство наставља.

Ово је шести протест "Грађанског отпора", након што се из његове организације повукао покрет "1 од 5 пет милиона", који се одлучио на учешће на изборима.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала