Иран: Трамп спроводи медицински тероризам пооштравањем санкција

© Sputnik / Grigoriy Sisoev / Уђи у базу фотографијаМинистр иностранных дел Исламской Республики Иран Мухаммад Джавад Зариф
Министр иностранных дел Исламской Республики Иран Мухаммад Джавад Зариф - Sputnik Србија
Пратите нас
Ирански министар спољних послова Мухамед Џавад Зариф изјавио је да амерички лидер Доналд Трамп намерно пооштрава санкције Техерану како би исцрпео ресурсе земље, који су неопходни у борби против коронавируса.

„Доналд Трамп злонамерно пооштрава незаконите санкције, како би исцрпео иранске ресурсе, који су неопходни у борби против коронавируса, док наши грађани умиру од те болести. Свет не сме више ћутати, јер амерички економски тероризам смењује медицински тероризам“, написао је Зариф на Твитеру.

​Крајем фебруара амерички државни секретар Мајк Помпео је саопштио да ће САД у наредних неколико месеци одлучити да ли ће упутити петицију у УН са захтевом да се поново наметну Ирану међународне санкције.

Пре тога је Трамп изјавио да је Вашингтон спреман да помогне Ирану у борби против коронавируса, али да Техеран треба прво да затражи помоћ.

Као одговор на то председник Ирана Хасан Рохани је рекао да је амерички предлог  „маска саосећања“ и апеловао је на САД да укину санкције, бар када је о лековима реч.

У Ирану је од коронавируса оболело 5.823 особе, а 145 је умрло.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала