У Италији у карантину 16 милиона људи

© AP Photo / Claudio Furlan/Lapresse via APЖена у Италији ставља заштитну маску на лице
Жена у Италији ставља заштитну маску на лице - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Италије Ђузепе Конте потписао је декрет којим се ограничава улазак и излазак, као и кретање на територији Ломбардије и 14 италијанских провинција како би се спречило ширење епидемије коронавируса, саопштено је на сајту владе.

Декретом су обухваћене провинције, које улазе у састав те области - Пијемонт, Марће, Емилија-Ромања, Венето, укључујући Милано и Венецију, што је значајан део територије на северу земље и делимично у њеном централном делу.

Излазак и улазак на ове територије биће могућ једино у изузетним ситуацијама, на пример, из медицинских разлога. У карантину ће бити 16 милиона људи.

Ограничења ће утицати на рад различитих установа – биће затворени музеји, галерије и друга места на којима се одржавају културни догађаји.

Раније је руска амбасада у Риму упозорила да постоји могућност да се на северу Италије уведе карантин, те су апеловали на држављане Русије да се уздрже од путовања у ову земљу.

Према последњим информацијама италијанских власти, број заражених од коронавируса за 24 часа је порастао за 1.200, а 223 оосбе су умрле.

У Италији је укупно заражено вирусом 5.800 људи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала