„Казните нас, не излазимо из воза!“: Италијани бежали из Милана пре карантина /видео/

© Фото : Јутјуб/ Fanpage.itИталијани беже
Италијани беже - Sputnik Србија
Пратите нас
Велики број Италијана и других људи у паници се укрцало у последње возове који воде из Милана и других градова Ломбардије, која је заједно са још 14 региона севера Италије од данас у изолацији због коронавируса.

Како пише „Коријере дела Сера“, последњи воз из Милана, препун људима, напустио је синоћ град у 11.20 са станице Гарибалди.

На друштвеним мрежама су објављени снимци који показују реке људе који трче по станици да ухвате воз. Путници су улазили унутра и без купљене карте, говорећи контролорима да су спремни и да плате казну само да их не избацују напоље.

И бројни студенти из Падове пожурили су пре него што уредба ступи на снагу ка железничким и аутобуским станицама у жељи да што пре стигну својим кућама, пренео је Блиц.

Најмање 16 милиона људи до почетка априла биће под блокадом у региону Ломбардије и у 14 провинција због ширења вируса корона, након што је премијер Ђузепе Конте потписао декрет.

Регионални званичници били су изненађени декретом, па је тако председник региона Емилија Ромања Стефано Боначини рекао да су делови уредбе збуњујући, док је градоначелник града Асти у Пијемонту на Фејсбуку  критиковао Рим што није званично обавестио локалне политичаре о томе већ су вест прочитали у новинама.

Према налгу владе затварају се фискултурне сале, базени, културне установе и скијалишта.

Суспендоване су свадбе и сахране и сви културни догађаји, а спортска такмичења затворена су за јавност. Разматра се, такође, суспензија свих фудбалских мечева.

Људима је саветовано да смање изласке напоље што је више могуће, а онима који буду кршили правила карантина прети чак и затворска казна.

Број жртава коронавируса у Италији премашио је 230, а у последњем извештају званичници су пријавили више од 50 смртних исхода у току 24 сата.Према последњим подацима, заражено је 5.883 лица.

Оболео и шеф владе Пијемонта Алберто Кирио. Он је други регионални шеф који је оболео у последња 24 сата, преноси Танјуг. Пијемонт, чији је главни град Торино, четврти је по угрожености италијански регион захваћен коронавирусом.

Пре Кирија, саопштено је да заражен корона вирусом и шеф владе региона Лација Никола Цингарети.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала