ЛНР апелује на ОЕБС: Спречите Украјину да размешта војну технику у насељима

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаПередача заключенных Украине представителями ЛНР
Передача заключенных Украине представителями ЛНР - Sputnik Србија
Пратите нас
Народна милиција самопроглашене Луганске народне републике позива посматраче Специјалне посматрачке мисије ОЕБС-а да утичу на украјинске снаге да прекину распоређивање војне технике Оружаних снага Украјине у насељима у Донбасу, рекао је портпарол Народне милиције ЛНР Јаков Осадчи.

„Противник и даље угрожава цивилно становништво у насељима, која су под контролом Украјине, тако што размешта војну технику у непосредној близини насеља. Још једном апелујемо на међународне посматраче мисије ОЕБС-а да одмах реагују и изврше притисак на украјинске оружане формације како би спречили даља агресивна дејства Украјине према цивилном становништву у Донбасу“, рекао је Осадчи.

Према његовим речима, обавештајна служба ЛНР забележила је нови случај распоређивања оклопне технике у насељеним местима. Према подацима Народне милиције ЛНР, војници 59. бригаде Оружаних снага Украјине разместили су оклопна возила пешадије недалеко од стамбених зграда и кућа у насељу Троицко које је под контролом Украјине.

Раније је Народна милиција ЛНР више пута је саопштавала да се оклопна впозила украјинских снага распоређују у насељеним местима у Донбасу, која су под њиховом контролом.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала