На ауто-путу Дамаск-Алеп обновљен цивилни саобраћај

© Sputnik / Михаил Алаеддин / Уђи у базу фотографијаАуто-пут М5 Дамаск-Алеп у сиријској провинцији Идлиб
Ауто-пут М5 Дамаск-Алеп у сиријској провинцији Идлиб - Sputnik Србија
Пратите нас
Цивилни саобраћај који је раније био у прекиду због ратних дејстава, сада је у потпуности поново успостављен дуж важног сиријског ауто-пута М5 Дамаск-Алеп.

Ауто-путем се може безбедно доћи од Хаме до Алепа, иако је још синоћ пролазак био онемогућен.

Тренутно се дуж ауто-пута налази много контролних пунктова сиријске војске која контролише кретање, а ситуација је генерално мирна.

Много аутомобила овим ауто-путем такође одлази и до града Саракеба, око кога су се донедавно водиле борбе између војске и терориста. Сада је град под контролом сиријске војске, а почели су да раде и први кафићи и продавнице.

Руско-турски споразум око Идлиба

Подсетимо, прошлог четвртка су се у Москви састали руски председник Владимир Путин и турски председник Реџеп Тајип Ердоган, који су разговарали о регулисању ситуације у сиријској провинцији Идлиб. Састанак је завршен доношењем заједничког документа, који садржи три тачке. То су: прекид ватре који почиње у поноћ у ноћи између 5. и 6. марта, успостављање безбедносног коридора у дужини од шест километара ка северу и југу од стратешки важног пута М4 у Идлибу и заједничке патроле две земље од 15. марта дуж пута М-4 Б, који повезује Латакију и Алеп.

Терористи су сат времена пре ступања на снагу руско-турских споразума започели интензивне артиљеријске нападе како дуж аутопута М5 (Дамаск-Алеп), тако и дуж обилазнице. У нападима је најмање пет возила било уништено.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала