Путин: Двовлашће за Русију апсолутно погубно

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Ограничен број председничких мандата је пожељан за Русију, јер гарантује смењивост власти, рекао је руски председник Владимир Путин, преноси телевизија „Русија 1“. Руски лидер је уверен да је за будућност земље двовлашће апсолутно погубно.

„Сада разматрамо измене Устава. Добијамо много различитих предлога, између осталог и да се не ограничава број председничких мандата. Ипак, по мом мишљењу, да би се гарантовала смењивост власти (а за земљу, као што је наша, то је важно) ипак је боље ако број председничких мандата буде ограничен“, рекао је Путин.

Он је истовремено додао да нема ништа необично у неограниченом броју председничких мандата.

„У многим земљама не постоји никакво ограничење када је реч о броју председничких мандата. На Западу, и у САД, са историјске тачке гледишта, то је тек недавно укинуто“, додао је руски лидер.

Према његовим речима, неће формирати систем државне власти, који је неприхватљив за Русију само да би продужио своја овлашћења.

„Кружи много гласина да би требало формирати некакве алтенративне и паралелне органе власти, на пример, да се Државном савету доделе додатне функције. Сматрам да је то апсолутно неприхватљиво. Свестан сам да могу контролисати ситуацију тако да она буде стабилна. Али мислим да је за будућност земље двовлашће апсолутно погубно. Ако сумирамо све што сам рекао, закључак је следећи – нећу формирати систем државне власти у Русији, који ће бити неприхватљив или погубан у циљу продужења својих овлашћења“, закључио је руски председник.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала