Русија гради на Криму објекте за контролу свемира

© Sputnik / Александр Полегенько / Уђи у базу фотографијаАвтомобильный пункт пропуска "Джанкой" на российско-украинской границе
Автомобильный пункт пропуска Джанкой на российско-украинской границе - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство одбране Русије гради на Криму један од објеката за контролу космичког простора, саопштио је начелник Главног центра за истраживање свемира Ваздушно-космичких снага Русије Сергеј Сучков у интервјуу за радио „Ехо Москве“.

Према његовим речима, нови објекти се граде и на Далеком Истоку и на Алтају.

Сучков је саопштио да су функционални контролни системи тренутно распоређени у разним областима Русије. Један од њих је оптоелектронски комплекс „Окно“, који се налази у планинама у Таџикистану.

Према речима Сучкова, у 2019. години руске свемирске снаге су примиле 19 упозорења о потенцијално опасним приближавањима космичких апарата. Руске снаге су у претходној години пратиле око 700 свемирских објеката.

Модернизовање система до 2025. године

„У складу са програмом за развој система за контролу космичког простора, планирано је да се до 2025. године модернизују постојећи и развију нови системи. Свако средство ће примати посебне параметре космичких објеката, што ће омогућити њихово брже распознавање“, истакао је Сучков.

Према његовим речима, задатак тих средстава биће да распознају стране космичке објекте, и да их уносе у посебни каталог.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала