Терористи у Сирији припремали хемијски напад

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаПредграђе Дамаска, Дума, након ослобођења од терориста
Предграђе Дамаска, Дума, након ослобођења од терориста - Sputnik Србија
Пратите нас
Сиријска војска открила је отровне хемијске материје у граду Саракиб у провинцији Идлиб, које су покушали да употребе терористи.

У једној од кућа у насељу у Саракибу војска је током инспекције пронашла канистер у којем се налазила сумњива течност, као и средства за хемијску заштиту.

„Током детаљнијег претреса пронађена је експлозивна направа, а наша опрема је показала да је експлозив пуњен хемијском отровном супстанцом. Према резултатима прелиминарне анализе, ради се о хлору“, рекао је официр сиријске армије са лица места.

Деминери су онеспособили експлозивну направу. На лицу места се налазе стручњаци.

Руски центар за мирење зараћених страна у Сирији раније је саопштавао да је у западним деловима Саракиба група од око 15 терориста покушала да детонира муницију са пуњењем отровним хемијским супстанцама, да би након тога оптужили сиријску армију за коришћење забрањених отровних средстава.

Међутим, како су нагласили у Центру, због одсуства искуства и вештине коришћења отровних супстанци екстремисти су нарушили херметичност једне гранате, услед чега је дошло до цурења. На крају, сами терористи су били отровани хемијским супстанцама и нису успели да детонирају муницију и реализују провокацију.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала