Црна Гора расписала потерницу за бившим почасним конзулом Русије

Пратите насTelegramOdyssey
Власти Црне Горе расписале су потерницу за бившим почасним конзулом Русије у тој земљи Бором Ђукићем, који очекује да ће бити ухапшен по повратку кући, преноси РИА „Новости“.

„Расписали су потерницу за мном. Очекује се да будем ухапшен по повратку у Црну Гору. Када се следеће седмице вратим у Москву, мораћу да тражим од руских власти и Министарства спољних послова Русије консултације у вези с тим и заштиту“, рекао је Ђукић за РИА „Новости“.

Црногорски лист „Побједа“ пренео је крајем фебруара да је погранична полиција 19. фебурара око један час после поноћи на граничном прелазу Добраково током претреса аутобуса пронашла пакет, у коме се налазило 100 полицијских исказница међународног полицијског удружења ИПА. Возач аутобуса је саопштио да је пакет примио у Београду, а био је намењен за Бора Ђукића, који је требало да прими пошиљку у Подгорици.

На заплењеним исказницама без бројева и имена са фотографијама било је угравирано „Руски сектор“. Око четири часа ујутру Ђукић је позвао возача и сазнао да је пакет заплењен. Након тога је искључио телефон. Купио је авионску карту и тог дана отпутовао за Русију, пише „Побједа“.

Главни специјални тужилац Црне Горе Миливоје Катнић ссаопштио је 4. марта да се пошиљка проверава.

„Можда је реч о преступничкој организацији, а можда о покушају фалсификовања исказница. Ове су оригиналне, али немају бројеве“, рекао је Катнич новинарима.

Са друге стране, Ђукић сматра да је кријумчарење само повод, а да у ствари власти Црне Горе нису задовољне његовом политичком активношћу. Ђукић се противио да Црна Гора уђе у НАТО, а сада активно иступа против црногорског закона о слободи вероисповести.

Поред тога, Ђукић је формирао покрет „Савез православног народа Црне Горе“.

„Све то повезујем са русофобијом црногорских власти. Ту аферу су „надували“ евроатлантски сатанисти, који саветују нашег специјалног тужиоца, господина Катнича“, рекао је Ђукић за РИА „Новости“.

Удружење полицајаца: Ђукић нема с тим никакве везе

Сагласно писму генерала-поручника полиције, председника московског регионалног одељења Међународног полицијског удружења Ивана Сардака, које је упутио црногорским колегама, сто кожних новчаника са ознаком ИПА Русије било је предвиђено за чланове удружења из Московске области. Они су били направљени у Србији, јер су Московљани сматрали да ће бити јефтинији и квалитетнији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала