Италија: За један дан умрло 97 људи, сав спорт суспендован до 3. априла

© AP Photo / Claudio FurlanТуристи испред катедрале Дуомо у Милану
Туристи испред катедрале Дуомо у Милану - Sputnik Србија
Пратите нас
Број преминулих од коронавируса у Италији још једном је драстично скочио – за 24 сата умрло 97 људи. У међувремену, сав спорт у Италији суспендован је до 3. априла због ризика од ширења коронавируса, саопштио је Олимпијски комитет те земље.

 

Према последњим информацијама Италија, после Кине, има највећи број пријављених смртних случајева од коронавируса.

У тој земљи су умрле 463 особе док је преко девет хиљада заражено.

Живот у Италији није стао, али је та држава подељена на север, где је по новим мерама наранџаста зона, и остали део земље.

У Италији се инсистира на томе да поред основног правила – честог прања руку, примењује и друго правило – промена начина живота: што више времена проводити код куће, а када се излази то би требало да буде на место где нема пуно људи, држати дистанцу, посебно када се посећују старије особе.

Како јавља дописница РТС-а, мере нису дале резултате јер је велики број младих прилично недисциплинован. Окупљају се, излазе, и не придржавају се основних правила.

Италија суспендовала сав спорт до 3. априла

Сав спорт у Италији суспендован је до 3. априла због ризика од ширења коронавируса, саопштио је Олимпијски комитет те земље. Италијани су се одлучили на радикалне мере у борби против вируса којим је заражено скоро 10.000 људи.

Италијански медији потврдили су информацију, али се он односи само на догађаје у земљи, пошто држава не може да утиче на европска такмичења.

Што значи да Евролига, Еврокуп, Лига шампиона, Лига Европе и остала такмичења и даље могу да се играју пред празним трибинама.

Прочитајте још: 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала