Коронавирус „ушао“ у седиште НАТО-а у Биселу

© AP Photo / Evan VucciСамит НАТО-а у Лондону
Самит НАТО-а у Лондону - Sputnik Србија
Пратите нас
Службеник НАТО, који ради у седишту алијансе у Бриселу, позитиван је на коронавирус, након што се вратио из Италије.

"Можемо да потврдимо да је један запослени у НАТО, који је ради у седишту алијансе у Бриселу тестиран и да је позитиван на коронавирус", наводи се у саопштењу НАТО.

Како се наводи у саопштењу, он се вратио са одмора у северној Италији и осећао се лоше крајем прошле недеље. Тестиран је након што су се појавили симптоми налик грозници и тренутно се налази у изолацији код куће.

У саопштењу се додаје да су у року од неколико минута од како су добијени резултати, обавештене све његове колеге.

"Они су радили од куће крајем прошле недеље и настављају то да чине. Сви чланови особља у седишту НАТО су, такође, обавештени о потврђеном случају", наводи се у саопштењу и додаје да НАТО наставља да прати ситуацију и да ће предузети све неопходне мере.

У саопштењу се истиче да је НАТО већ предузео превентивне мере у свом седишту, како би осигурао безбедност особља и посетилаца, на основу смерница Светске здравствене организације у сиљу смањења ризика даљег ширења инфекције.

То, како се напомиње, укључује привремену суспензију путовања за одредјене чланове особља, подстицање запослених да раде од куће, и привремену суспензију групних посета седишту НАТО у Бриселу.

"НАТО остаје у блиском контакту са белгијским властима", поручује се у саопштењу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала