Успорава се пад вредности рубље и пад светских цена нафте

© Sputnik / Natalia SelivérstovaЦентрална банка Русије
Централна банка Русије - Sputnik Србија
Пратите нас
Курс руске рубље успорава пад у односу на долар и евро на тржишту Форекс, као и пад светских цена нафте, које су јутрос бележиле највеће урушавање у последње три деценије.

У 16.00 часова по средњоевропском времену вредност долара на Форекс тржишту износи 73,8 рубаља, а вредност евра - 84,5 рубаља. Раније је курс евра варирао и до 86,09 рубаља, а долар до 75,67 рубаља.

Према најновијим информацијама, успорен је и пад светских цена нафте. У 15.50 часова по средњоевропском времену мајски фјучерс нафте „Брент“ смањен је за 19,42 одсто, на 36,44 долара по барелу, док је априлски фјучерс нафте „ВТИ“ пао за 18,9 одсто, на 33,46 долара по барелу.

Знаци евра и долара на курсној листи мењачнице у Москви. - Sputnik Србија
Слом нафтног тржишта: Какве последице се очекују

Агенција Блумберг раније је саопштила да је данашњи пад цена нафте највећи од 1991, када се завршио рат у Персијском заливу. 

Цене нафте су пале након што се учесници ОПЕК+ 6. марта нису договорили ни о измени параметара договора, ни о његовом продужетку. Мајски фјучерс нафте „Брент” је смањен за 28,69 одсто, на 32,28 долара по барелу, док је априлски фјучерс нафте „ВТИ” пао за 31,25 одсто, на 28,33 долара. Све ово проузроковало је пад курса рубље. Вредност долара је према подацима од недеље ујутру 74 рубље, а евра 85 рубаља.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала