Грађани и туристи напуштају Милано /видео/

© REUTERS / FLAVIO LO SCALZOПолицајци са заштитним маскама проверавају путнике на Централној станици у Милану услед карантина уведеног у овом делу земље
Полицајци са заштитним маскама проверавају путнике на Централној станици у Милану услед карантина уведеног у овом делу земље - Sputnik Србија
Пратите нас
Грађани и туристи покушавају да напусте Милано са Централне железничке станице.

Италијани су у настојању да избегну епидемију коронавируса на северу земље раније снимљени како трче према возовима, само неколико сати пре него што је почела велика изолација тог дела земље.

У овој земљи је потврђено више од 5.800 заражених новим коронавирусом КОВИД-19, од којих је 223 умрло.

У недељу је италијански премијер Ђузепе Конте издао уредбу о затварању богатог севера земље, укључујући и финансијску престоницу Милано, у драстичном новом покушају да покуша да спречи епидемију корона вируса. Уредба погађа око 16 милиона људи, укључујући регион Ломбардије и још најмање 14 суседних провинција, међу којима Венецију, Модену, Парму, Пјаченцу, Ређио Емилију и Римини и остаће на снази до 3. априла.

Према подацима Универзитета „Џон Хопкинс“ до сада је од коронавируса КОВИД-19 умрло више од 3.600 особа широм света, а заражено више од 105.000 у више од 90 земаља. Око 60.000 пацијената се већ опоравило од болести.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала