Девојке оболеле од коронавируса раде у пословној згради у центру Београда

© Sputnik / Сенка МилошКнез Михаилова улица у Београду.
Кнез Михаилова улица у Београду. - Sputnik Србија
Пратите нас
Девојке код којих је утврђено да су заражене коронавирусом раде у пословној згради у центру Београда, у Улици кнеза Михаила. У случају држављанина Кине, за кога је потврђено да је други случај у Србији оболелог од КОВИД-19, предузете су све мере како би особе које су радиле са њим биле заштићене.

Просторије фирме у којој ради кинески држављанин су затворене, а сви запослени су послати да раде од куће. Идентична мера, удаљавање са радног места у ком је боравио заражени и рад од куће, примењена је у случају радника компаније која се налази у истој згради - сазнају „Новости“.   

Превентивне и додатне мере предузеле су и фирме чији су запослени били у контакту са оболелим држављанином Кине.

Подсетимо, кинески држављанин заражен корона вирусом је смештен на Инфективној клиници у Београду није у тешком здравственом стању. Он иначе живи у Београду, ради у кинеској фирми која се бави мобилном телефонијом и јуче је смештен на Инфективну клинику због упале плућа.

Заражене девојке су биле у контакту са женом из иностранства, тачније из Швајцарске. Она је боравила у гостима у Београду, а код ње је недуго потом доказано да је имала вирус. Држављанке Србије су изоловане у Клиници за инфективне и тропске болести Клиничког центра Србија.

Такође, Влада Србије одлучила је да уведе нове мере. Страним држављанима који долазе из подручја са интензивном трансмисијом корона вируса, односно из Италије, појединих провинција Кине, из Јужне Кореје, Ирана и делова Швајцарске привремено ће бити забрањен улазак у нашу земљу.

Уведена је и препорука за стриктно поштовање забране путовања запослених у систему здравствене и социјалне заштите у Републици Србији у земље са интензивном трансмисијом ЦОВИД-19 као и жариштима епидемије. То је део додатних мера ради спречавања појаве ширења и сузбијања заразне болести ЦОВИД-19, које су уведене према препорукама наших епидемиолога и у складу са препорукама Светске здравствене организације.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала