Српски ветерани одржали помен руским херојима погинулим у Чеченији /видео/

© Sputnik / Александр Полегенько / Уђи у базу фотографијаЦвеће и свеће
Цвеће и свеће - Sputnik Србија
Пратите нас
Свесрпски савез ветерана „Бојево братство“ организовао је 29. фебруара и 1. марта 2020. молитву за покој души погинулим руским херојима у Чеченији у манастирима у Србији, Републици Српској и Црној Гори.

„На 20. годишњицу погибије 6. чете 104. пука 74 дивизије у Чеченији, 29. фебруара и 1. марта где је за два дана погинула цела чета руских падобранаца, њих 84, а желећи да се на неки начин одужимо нашој браћи из Русије, Свесрпски савез ветерана 'Бојево Братство' организовао је молитву за покој души у црквама и манастирима у Србији, Републици Српској и Црној Гори“.

Ветеранима из „Бојевог братства“ у молитви се придружио велики број удружења и организација, како ветеранских тако и независних патриотских, које су им помогли да реализују ту идеју.

Претходно су, 15. фебруара, на Сретење, Дан државности Србије, „наша руска браћа из Савеза ваздухопловно-десантних официра и војних ветерана Липецка организовали молитву за покој души наших погинулих ратника на Косову и Метохији 1998 и 1999. Године“.

„Том приликом као симболика за све погинуле читана су имена 108 погинулих војника на караули Кошаре“, наводи Свесрпски савез ветерана „Бојево братство“.

Ветерани обавештавају да ће сваке године „организовати молитву за нашу погинулу браћу, како би ова наша активност постала традиционална и пример и за друге организације“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала