Званично потврђено: Псе по Београду неко трује

CC0 / пиксабеј / Лабрадор
Лабрадор - Sputnik Србија
Пратите нас
Стигли су први званични подаци са Катедре за судску медицину Ветеринарског факултета према којима се основано сумња да су три пса отрована. Следећи на потезу – ВМА.

Неколико паса је преминуло претходних дана, а њихови власници тврде да су отровани на Калемегдану.

Са Катедре за судску медицину Ветеринарског факултета је након аутопсије њихових тела утврђено да постоји основана сумња да су отровани. Узорци се сада шаљу на даље токсиколошке анализе у центар за контролу тровања на ВМА.

Утврђено је да су сва три пса имала идетничне патолошке промене које су довеле до угинућа, а да раније нису били болесни. Њихови власници кажу да су боравили у истом подручју.

За две недеље требало би да буде познато који је отров у питању, али и да ли је опасан и по људе.

Директор "Ветерине Београд" раније је саопштио да на узорцима које су они узели није пронађен отров, као и да није било нових случајева тровања паса. 

Према наводима грађана, отров је постављен код Цвијете Зузорић и дечјег игралишта на Малом Калемегдану. Они су и облепили плакате којима се упозорава да је то подручје опасно за кућне љубимце и децу.

Упозорење на отров истакнуто је и у околини Калемегдана, на Дорћолу.

© Sputnik / Катарина ЈордановУпозорење
Званично потврђено: Псе по Београду неко трује - Sputnik Србија
Упозорење

Према члану 269 Кривичног законика, тровање животиња је кривично дело а за то је предвиђена затворска казна до годину дана и новчана казна од 10.000 до 100.000 динара.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала